New Work Offices in the Westhafentower

How can collaboration, networking and creating open spaces for retreat be reconciled? The employee's productivity performance and well-being has been proven to be influenced by their office setting. What atmosphere can therefore enhance the potential of the employees? These are all questions that the New Work concept deals with, and we have succesfully implemented this concept in the design of the interior space of this project. 

New Work Offices

 b8a2461 f

Workspaces have changed within the next generation of our digital age and so have the requirements that have to be met by them. Different working models have emerged, which have transformed the relationship between the user and their workplace entirely. 

 b8a3565 f
 b8a3287 f

Shared Space

 b8a3042 f web ausschnitt

For this project, the emphasis laid on the creation of a shared space that supports dynamic co-working and breaks up the classic word-desk situation. This shared space is meant to tie together the two companies and function as a space for inspiration, work, exchange and retreat. The offices therefore had to be rethought as spaces in which various activities can be completed. Skillful zones and areas were created that allow dynamic working. A space in which one can study, work in a focused way, communicate, cooperate. A private space to retreat to. 

 b8a2972 f
 b8a2864 f web2

Multifunctional touchdown furniture was custom-designed by JBA for this project. Flowing transitions from niches make the space available for agile working, discussing, communicating and networking. Small meeting room like booths allow for more private settings. A textile room divider allows for the rooms to be separated when necessary. 

Urban Jungle und Offene Küche

 b8a3258 f web

The Shared Space was themed "Urban Jungle", with textile wallpaper motifs, which create the feeling of being surrounded by green, on the core wall.  Other zones are colorfully designed for retreating and as lounge areas. The triangular shape of the facades was re-interpreted by Just/Burgeff Architekten with the wallpaper on the core wall and room dividers. An open kitchen forms the center piece of the shared space and the bold red-colored furniture sets a characteristic accent inside the room.

Verschiedene Seminar- und Besprechungsräume wurden flexibel ausgestattet und in verschiedenen Stimmungen gestaltet.

Just Burgeff Architekten gelingt mit diesem Raumkonzept eine Balance, den einzelnen Firmen ihre eigene Identität zu leben und gleichzeitig eine gemeinsame Identität im Shared Space zu finden.

 b8a2593 f

Place Frankfurt/Main

Employees Christof Bühler, Susan Kaiser, Katrin Stöhr, Philipp Tengler, Thomas Wecke

Year 07.2019

More Projects

 b8a7675 f

WestendDuo